OLAPLEX ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Olaplex ne sadrži silikon, sulfate, pehatalate, DEA spojeve, aldehide, i nije testiran na životinjama. Olaplex povezuje popucane disulfidne sumporne veze u kosi. Veze koje se lome termičkim, mehaničkim i kemijskim tretmanima.

Korištenje Olaplexa kao sredstva. Što više koristite Olaplex to je njegova upotreba prirodnija. Sa obostranim koristima za stilista, i još važnije, za klijenta. Sa ovim znanjem dolazi mogućnost da odemo korak dalje u tretiranju kose. Kroz upotrebu dolazite do saznanja koja metoda i način primjene Vama osobno najbolje odgovara.

VIŠESTRUKA UPOTREBA OLAPLEX NO.1 BOND MULTIPLIER PRIPRAVKA

Dodavanje posvjetljivača za rad sa folijama

Obratite pozornost na dozu preporučenu za izbjeljivače u prahu. Ovise od proizvoda do proizvoda. Količina Olaplexa ovisi o količini korištenog izbjeljivača, ne o zajedničkoj količini svih sastojaka u tretmanu.*

1. Pomiješajte izbljeljivač i razvijač zajedno.
** Olaplex može produljiti vrijeme procesa. Da biste to izbjegli, povećajte %/snagu razvijača.
Koristite 20vol. kada želite postići 10vol. rezultate
30vol. za 20vol. rezultate
40vol. za 30vol. rezultate

Kada miješate razvijač sa količinom od 15 grama izbjeljivača, dodajte 3.75ml Olaplexa.

Kada miješate razvijač sa količinom od 30 grama izbjeljivača, dodajte 7,5ml Olaplexa.

2. Koristite priloženu pumpicu za doziranje da biste izmjerili potrebnu količinu Olaplexa.

3. Dodajte Olaplex prethodno zamiješanom posvjetljivaču i temeljito promiješajte.

Imajte na umu: Možda ćete morati dodati izbjeljivača ako je potrebno, da postignete konzistenciju. Preporučujemo ponovno miješanje u novoj zdjeli posvjetljivača i Olaplexa ako je potrebno više od 30 grama dodatnog izbjeljivača.

Molimo koristite iste mjere opreza kao i dosad u radi s posvjetljivačima.

OLAPLEX NO.1 BOND pojačivač za tehniku Balayage.

Koristite 3.75ml Olaplexa za 15 grama posvjetljivača za Balayage.

Dodajte izmjerenu količinu Olaplexa u prethodno zamiješani posvjetljivač i temeljito promiješajte.

Količina Olaplexa korištenog za Balayage tehniku ovisi o količini razvijača korištenog s Balayage posvjetljivačem. Ako je najviša količina posvjetljivača s kojim radite 40vol. imajte u vidu da će te s Olaplex pripravkom kojim radite postići rezultate od 30vol. Toplina tokom korištenja difuzora ubrzati će proces obrade. Prema potrebi možete dodati i 1.75 ml No. 1. za brže dizanje ako radite s vremenskim ograničenjem.

* * Opće je poznato da izbjeljivač toplinski reagira na klor i ostale mineralne depozite u vodi i u kosi. Ako imate toplinsku reakciju, ona nije uzrokovana Olaplexom. Uzorokovana je izbjeljivačem koji reagira s mineralima. Molim Vas da u tom slučaju odmah dobro isperete kosu.

Izbjeljivač u kremi = za svakih 45 grama kremastog izbjeljivača kojeg koristite dodajte 7.5 ml No.1 Bond Multiplier pripravka. Ako koristite više od 45 grama kremastog izbjeljivača ne morate koristiti više No.1, već samo povećajte dozu Olaplexa na 9ml.

Koristite 3,75 ml Olaplexa za sve količine kremastog izbjeljivača manje od 45 grama.

Vrijeme obrade posvjetljivača: OVISI. Ne možemo vam reći točno koliko, pa čak ni otprilike, budući da je svaka kosa drugačija. Ne postoji norma, ali pouzdano možemo reći da postupak traje dulje, ali ovo je u redu s obzirom da sjajna kosa vrijedi čekanja. Toplina: Toplina se dobro slaže s Olaplexom, ali ona ubrzava kemijsku reakciju svega. Budite oprezni i motrite svakih 3 do 5 minuta, kao i u uobičajenom postupku. Ako je vaša kosa već ozbiljno oštećena ne preporučujemo korištenje toplinskog tretmana, sve dok se kosa ne oporavi. Nemojte pojačavati razvijač s temeljom bojom ili intenzivnim posvjetljivačima.
** Nemojte pojačavati količinu posvjetljivača sa osjetljivom kosom, poput dječje, koja je veoma krhka.
** Nemojte pojačavati količinu razvijača za izbjeljivače koji se nanose na tjeme,
** Nemojte pojačavati za temeljnu boju ili sjajila.

POSVJETLJIVAČ KOJI SE NANOSI NA TJEME

Olaplex se može dodati posvjetljivačima koji se nanose na tjeme, ali ne preporučujemo korištenje više od 20vol na tjemenu. Očekivano je produženo vrijeme trajanja procesa.

EKSTENZIJE:

Olaplex se odlično slaže s ekstenzijama.

KONTROLA ŠTETE:

Što trebate napraviti kada vaš klijent ima jako oštećenu, i previše tretiranu kosu? Preporučujemo potpuni Olaplex tretman (razrijeđena Olaplex formula koju slijedi Olaplex No.2. Nanijeti prvo na kosu, ako možete nekoliko puta, učestalo u danima prije tretmana u salonu. Ako niste sigurni napravite Olaplex test! (pogledajte test pri dnu stranice).

BALAYAGE, TONIRANJE, SJAJILO I BOJANJE:

Nikad ne dodajte više od 3.75ml Olaplex pripravka u vašu temeljnu boju ili sjajila. Ne morate povećavati količinu razvijača vaše temeljne boje ili sjajila. Samo dodajte Olaplex sjajilima koji imaju 10 minutno vrijeme obrade. Možete preklapati po želji i koristiti Olaplex u svakom koraku postupka.

RAZRIJEĐENA OLAPLEX FORMULA SA SJAJILOM:

Možete koristiti No.1 Bond Multiplier pripravak razrijeđen s vodom kao tretman. Pomiješajte 15ml Olaplex No.1 sa 85ml vode. Voda može biti iz slavine, ukoliko nemate tvrdu vodu, u tom slučaju preporučamo destiliranu vodu.
Nanesite na kosu od korijena do vrhova. Pročešljajte.
Pustite da djeluje pet minuta, osušite ručnikom. Nemojte ispirati.
Možete primijeniti bilo koju osnovu boju ili sjajila.
Dobro isperite, osušite ručnikom i potom krenite sa korištenjem Olaplex No.2 (po potrebi pogledati upute za dodatni tretman).

ŠAMPONIRANJE I TONIRANJE:

Ako naglašavate pramenove i potom tonirate ne morate ispirati posvjetljivač šamponom. Možete isprati, osušiti ručnikom i potom primijeniti toner zajedno s No.1 Bond Multiplier pripravkom. Ispiranje zaustavlja proces aktivacije posvjetljivača. Međutim, ako vam je po volji možete isprati šamponom, i potom krenuti na toniranje.

NO. 2 BOND PERFECTOR: TO NIJE SAMO TRETMAN REGENERATOROM

Ovo je drugi korak Olaplex sistema i obično se radi za bazenom. Ovo se obilno primjenjuje poslije cjelovitog tretmana i završnog ispiranja, ili šamponiranja te sušenja ručnikom. Prije samog postupka možete temeljito zaštiti kosu sa razrijeđenom Olaplex No 1. formulom za bolje rezultate. Ostavite na kosi najmanje 5 minuta, potom bez ispiranja primjenite bogatu količinu No 2. (oko 15ml) i dobro pročešljajte. Ostavite na kosi najmanje 10 do 20 minuta. No. 2. Bond Perfector također služi kao sjajan losion prije i za vrijeme šišanje kose. Uvijek se brinemo da kosa bude dobro isprana od No 2. te tretirana šamponom i regeneratorom prije nego što klijent izađe iz salona. Pripravak može biti ostavljen na kosi dulji period vremena te klijent može isprati i nanijeti regenerator kod kuće. Međutim, mi uvijek savjetujemo da isperete kosu i nanesete regenerator u salonu zato što je riječ o unutrašnjoj strukturi kose. Za vanjski izgled već će se pobrinuti vaši najdraži šamponi i regeneratori. Nakon tretmana s No.2. uvijek možete dodatno primijeniti neki drugi dubinski tretman/regenerator.

NO.3 HAIR PERFECTOR:

Stvoren je zahvaljujući želji naših klijenta da Olaplex ponesu kući. Pripravili smo malu 100ml bočicu Hair Perfector pripravka. Ovo je potpuno neovisni proizvod i nije potreban za tretman Olaplex No.1 te No.2 . Zbog izlaganja kose termalnom i mehaničkom stiliziranju, ili neprestanom bojanju, integritet, snaga, sjaj i mekoća će u nekoliko tjedana do mjesec dana slabjeti. No. 3 Hair Perfector će zadržati snagu, strukturu, integritet, mekoću i sjaj te voditi sigurnom povratku klijenata u salon.

UPUTE ZA TAKE HOME NO.3:

Klijent treba temeljito nanijeti propisanu količinu (15-20ml) na mokru kosu prethodno osušenu ručnikom i ostaviti najmanje 10 minuta, zatim isprati, šamponirati i tretirati regeneratorom. Što duže je ostavljen da djeluje, njegova se učinkovitost povećava. Predlažemo 10 minuta, ali dugotrajnije čekanje vodi boljim rezultatima. Preporučeno je ponoviti najmanje jednom tjedno, do više puta po želji.

TRETMAN KERATINOM:

Olaplex Bond Reparation System odlično djeluje sa tretmanima keratinom. Korišten prije spomenutog učinit će kosu svilenkastom, mekšom, sjajnijom i snažnijom. Kosa će biti fleksibilnija, i otporna na lomljenje. Važno je tretirati kosu Olaplex pripravkom, kako Olaplex prodire u kosu i jača ju iznutra. Zahvaljujući tome, prije postupka predlažemo Bond Reparation System. Pomiješajte 15 ml Bond Multiplier No.1 s 85 ml vode u bočicu. Primijenite temeljito i pobrinite se da cijela kosa bude temeljito natopljena. Ostavite 5 minuta, i bez ispiranja nanesite No.2. Bond Perfector i pročešljajte. Ostavite još 10 do 20 minuta. Potom tretirajte s odgovarajućim šamponom, nastavite s uobičajenim Keratin postupkom. Rezultati su snažnija, zdravija kosa koja omogućava dobivanje najboljih rezultata keratinskog tretmana.

SAMOSTALNI OLAPLEX TRETMAN:

POMIJEŠAJTE 15ml No. 1. Bond Multiplier sa 90ml vode u bočicu.
Primijenite na kosi od korijena do vrhova. Dobro natopite kosu i pročešljajte.
Ostavite 5 ili više minuta.
Bez ispiranja, nanesite bogatu količinu (15ml) No.2. Bond Perfectora i pročešljajte jednom.
Ostavite najmanje 10 minuta.
Isperite, šamponirajte i primijenite regenerator.

UPUTE ZA TRAJNU:

Kosa Olaplex formula Procedura I & Trajanje postupka
Iznimno oštećena
Rabite No. 1 bez razrjeđivanja
Primijenite neutralizator na svaki vikler, ostavite pet minuta. Isperite viklere i potapšajte ručnikom. Nanesite OLAPLEX na svaki vikler, ostavite pet minuta. Odstranite viklere i temeljito isperite.
Bojana i posvijetljena (Višedimenzionalna)
Pomiješajte 30 ml No.1. sa 85ml vode (Destilirana je preferirana, ali nije obvezna ako nemate tvrdu vodu).
Primijenite neutralizator na svaki vikler i odmah potom primijenite OLAPLEX na neutralizator. Ostavite 5 minuta. Ponovno primijenite Olaplex i mjerite dodatnih pet minuta. Odstranite viklere i temeljito isperite.
Bojana
Pomiješajte 30 ml No.1. sa 85ml vode (Destilirana je preferirana, ali nije obvezna ako nemate tvrdu vodu).
Primijenite neutralizator na svaki vikler i odmah potom primijenite OLAPLEX na neutralizator. Ostavite 10 minuta. Ponovno primijenite Olaplex i mjerite dodatnih pet minuta. Odstranite viklere i temeljito isperite.
Normalna/ Prirodna
Pomiješajte 30 ml No.1. sa 85ml vode (Destilirana je preferirana, ali nije obvezna ako nemate tvrdu vodu).
Primijenite neutralizator na svaki vikler i odmah potom primijenite OLAPLEX na neutralizator. Ostavite 10 minuta. Ponovno primijenite Olaplex i mjerite dodatnih pet minuta. Odstranite viklere i temeljito isperite.

FORMULA za kosu sa postojećom trajnom

Pomiješajte 15ml No.1. Bond Multipliera sa 90ml vode u bočicu bez raspršivača.
Natopite kosu na viklerima i ostavite 7.5 minuta.
Ako vrijeme dozvoljava, bez ispiranja, ponovno natopite kosu na viklerima pripravkom. Ostavite dodatnih 7.5 minuta. Ukupno 15 minuta.
Odstranite viklere.
Šamponirajte i primijenite regenerator.
Nema potrebe za čekanjem 48h nakon primjene neutralizatora s Olaplex pripravkom.

UPUTE ZA RELAKSATOR:


Isperite neutralizator ili neutralizirajući šampon s kose.
Osušite fenom. FORMULA

Pomiješajte 15ml No.1. Bond Multiplier pripravka sa 90ml vode u bočici.
Natopite kosu i ostavite 7.5 minuta.
Isperite, šamponirajte i tretirajte regeneratorom.

ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO KORISTIM OLAPLEX ZA OŠTEĆENU KOSU NEKOLIKO PUTA TE POTOM PRESTANEM?

Hoće li se prekinuti veze koje su nastale tretmanom i voditi ka ponovnom pucanju kose? To je vrlo često postavljeno pitanje i odgovor je ne. Čak i ako u potpunosti prestanete koristiti Olaplex, zaštita koju ste dobili je trajna.

ŠTO JE OLAPLEX?

Olaplex je jedinstven aktivan sastojak izmišljen od tima doktora kemije i materijala. To je prvi izum koji su dr. Eric Pressly i dr. Craig Hawker predstavili industriji ljepote. Doktori pripremaju još nekoliko patenata, koji će uskoro biti objavljeni. Uzbuđeni smo zbog novih projekata ovog fantastičnog dvojca.

KAKO DA PREDSTAVIM OLAPLEX SVOJIM KLIJENTIMA?

Upitajte vaše klijente bi li željeli bolju uslugu bojanja.Klijent može pitati, "Kako biste to učinili?". Vaš odgovor je, "Olaplex će učiniti vašu kosu snažnijom, zdravijom i vaša će boja trajati duže. Zamiješat ću Bond Multiplier No.1. s vašom bojom i potom primjerniti No.2. Bond Perfector prije šamponiranja. Potom ću vam dati bočicu No.3. Take Home Hair Perfector pripravka, koji je dio profesionalne usluge. Preporučam da koristite pripravak jednom tjedno. Učinit će zamjentu razliku u zdravlju vaše kose. Cijela usluga zajedno s bočicom Hair Perfector košta samo... popunite ostatak.

EDUKACIJA:

Olaplex edukacija sastoji se od edukacijskih videa u trajanju 90 sekundi. Oni se nalaze na www. olaplex.hr. U skoroj budućnosti pripremo online seminare. Molimo provjeravajte stranicu za dodatne informacije. Također, u Google Play store i Apple App Store dostupna je mobilna aplikacija za Android i IOS uređaje sa više od 30 edukacijskih videa.

MATERIJALI ZA OGLAŠAVANJE I DRUGE DOSTUPNE INFORMACIJE:

Svi marketing materijali su dostupni na www.olaplex.hr. Ponosimo se što štedimo papirnati otpad i kada je god moguće izbjegavamo suprotno. Drugi način je upit vašim klijentima da li su zainteresirani za unaprijeđenje usluge bojanja, ili za nov proizvod koji će se brinuti o integritetu kose. Najbolji način da omogućite vašim klijentima da lakše preispitaju svoj odgovor je da ju uputite na ono što vjerojatno upravo gleda, svoj mobitel! Uputite ih da otkriju Olaplex putem Instagrama, #olaplexcroatia ili na našu facebook edukacijsku stranicu. Također imamo youtube kanal s različitim videima. Olaplex je viralan, i tisuće stvarnih ljudi sa stvarnim svjedočanstvima su daleko bolji način za upoznavanje, nego papirnati letak koji skuplja prašinu na stoliću u salonu.